Elevul clasei a VII-a D, Babuș Marius, coordonat de profesoara de istorie doamna Chirica Alexandra și eleva Cotruță Ariadna, coordonator-doamna Pila Victoria, profesoară de istorie, au participat cu lucrări originale, de cercetare științifică,  în proiectul Concursul de istorie (History Competition), implementat de AO „DVV International Moldova”, reprezentată în Republica Moldova a DVV International, RFG (Asociația Germană pentru Educația Adulților), în parteneriat cu AO „Asociația Tinerilor Istorici din Moldova”,  cu susținerea Ministerului de Externe al Germaniei.
Pe data de  26 mai 2018, în incinta Summit Event a avut loc gala de premiere în cadrul concursului „EUSTORY”. Juriul i-a acordat  lui Babuș Marius  locul întâi la secțiunea jurnal-cronică.
Marius, utilizând întreaga arhivă a familiei, a reușit să realizeze un studiu amplu și inedit, tulburător de emotiv despre străbunicul său Gheorghe Mare, deputat în Sfatul Țării care a votat Unirea cu România la 27 martie 1918. Lucrarea a fost publicată în revista Realități culturale nr. 4(82), nr.5 (83). De asemenea, eleva Cotruță Ariadna, clasa a X-a „C” a obținut premiu special, pentru cercetare.

Felicitări!

487 Total Views 8 Views Today

Lasă un comentariu