Pe data de 12.04.2018, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Concursului republican pentru elevi „Limba noastră-i o comoară”, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ambasada României în Republica Moldova. Concursul se desfășoară în contextul realizării Programului național pentru îmbunătățirea calității învățării limbii române și are drept scop diseminarea bunelor practici în vederea sporirii interesului pentru comunicarea corectă în limba română, promovarea elevilor creativi. Ediția din acest an, cu tematica „Suntem o limbă”, a fost dedicată poetului Iulian Filip.

Elevii de la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu – Prim”, coordonați de doamnele profesoare de limba și literatura română, Oleinic Viorica și Bologan Tatiana, au obținut următoarele premii:

  1. Bogdan Răzvan, clasa a VII-a „D”, locul I, textul argumentativ „Suntem o limbă”
  2. Bușan Mădălina, clasa a VII-a „B”, mențiune, cel mai liric text argumentativ
  3. Raețchi Ciprian Rafael, clasa a VII-a „C”, Oleinic Nichita, clasa a VII-a „D”, Buza Andreea, clasa a VII-a „A”, Cechina Nicoleta, clasa a VII-a „A”, locul II, pentru realizarea filmului „Și-atunci am întrebat ce-i limba”

Felicitări!

   

3849 Total Views 1 Views Today

Lasă un comentariu