Pe data de 26.01.2018, la Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă” dn Chișinău, a fost lansată cea de-a VII-a ediție a Campaniei Naționale de promovare a lecturii „Să citim împreună”. Ediția din acest an a fost dedicată cărților „Lumina glasului lăuntric” de Vasile Romanciuc și „Îngerii dispar în ploaie” de Aurelian Silvestru, apărute la Editura „Prut Internațional”. Directoarea bibliotecii, doamna Claudia Balaban, a menționat că scopul campaniei este de a ajunge cu numeroase cărți și scriitori în satele Moldovei, care mai bine de un sfert de secol nu au avut parte de niciun eveniment cultural.

Cărțile au fost prezentate de scriitorii Iulian Filip, Claudia Patrole și Ianuș Țurcanu Elevii  Liceului  „Orizont” i-au adresat numeroase scrisori cu impresii despre lectură domnului Aurelian Silvestru, iar elevii de la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu – Prim” au prezentat un recital cu genericul „Sunt purtătorul de cuvânt al tăcerii”,  în baza poeziilor lui Vasile Romanciuc. Autorii scenariului, scenografia și regia aparțin doamnelor Melnic Tatiana și  Croitoru Nelea, profesoare de limba și literatura română. Versurile, selectate pentru spectacol, au relevat destinul și sufletul poetului, mai fragil decât o floare și mai tare decât o stâncă. Acest spectacol, în variantă radiofonică, a fost difuzat și de Radio România Actualități.

Pe parcursul anului 2018, bibliotecile publice și școlare vor organiza activități de promovare și lectură a cărților recomandate.

Mihai Eminescu ne îndeamnă: „ Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții.”

       

2406 Total Views 2 Views Today

Lasă un comentariu