A devenit deja o tradiţie frumoasă  sărbătorirea zilei de Întâi decembrie în Liceul „Prometeu – Prim”. Este un semn bun că  ne cunoaştem şi cinstim valorile naţionale, ştim  cine suntem, de unde venim şi încotro ne îndreptăm. Împreună suntem buni, pentru că,  după cum spunea  Mircea Eliade  „Un singur om nu poate face istoria, căci istoria se face laolaltă de toţi oamenii, cu morţii care i-au precedat şi cu viii care vor veni”.

        Astăzi,  sărbătorim  99 de ani de la Marea Unire, aproape un centenar de la realizarea visului secular al tuturor românilor. Declarația Sfatului Țării, semnată la Chișinău, a fost documentul deosebit de important, ce a stat la baza  acestui act istoric.

Liceenii au recitat poezii patriotice și au interpretat cântece îndrăgite de toți românii. Menționăm din program piesele care ne-au emoționat pe noi, pe părinții, buneii și străbuneii noștri.

  • Cântecul „Basarabie”, interpretat de elevul clasei a VI-a „E”, Ion Prodan.
  •  Durerea românilor bucovineni se regăsește și în piesa „Cântă cucul bată-l vina ”, interpretată de elevele clasei a XII-a , Pascari Otilia și Belinschi Victoria.
  • Cântecul „Drum bun, toba bate” a fost interpretat de elevii claselor a VI-a „C ”și „E”.
  • Piesele „Țara mea” , „Hora mare”, „Neamul nostru românesc”, „Îndemn la unire” au fost interpretate de soliștii Ansamblului  „Prometeu”.
  • Cântecul „Ce noroc să fii român!”, a fost interpretat de eleva clasei a X-a „C” , Maria Nastas  și elevul clasei a XI-a „B”, Sergiu Baba.

Dragi liceeni,

Să ne cunoaștem limba, istoria, străbunii și neamul, să ne descoperim pe noi înșine ca să putem convețui împreună cu toate popoarele de pe glob într-o  lume mai bună!

429 Total Views 2 Views Today

Lasă un comentariu